İSTANBUL / KADIKÖY - Ihsan Sungu İlkokulu

Ock

Değerlerimizi gelecek nesillere aktararak kültürümüzü yaşatmanın önemli bir parçası olan geleneksel oyunlar okul bahçemiz ve koridorlarında öğrencilerimizin keyifli vakit geçirmesine katkıda bulunuyor. Geleneksel oyunlarımızdan "Karpuzların oldu mu?" ve " Bezirgan başı" oyunlarından görüntüler.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında "Anlamını Bul" ve "Seçilen kelimelerle hikaye yazma" etkinlikleri yapıldı. Öğrencilerimiz yaptıkları etkinliklerle Türkçe kullanma becerilerini geliştirirken aynı zamanda kelime dağarcıklarını da zenginleştirdiler.

Ock

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize yönelik bir "Bilim Gösterisi" düzenlendi. Öğrenciler gösteri boyunca hem eğlendiler hem de yeni bilgiler edindiler.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda yarışmalar düzenlenmiş;

-Hikaye Anlatma yarışmasında 4/A sınıfından Bahar SAYAN ve Duru Zeynep KATAR , 3/B sınıfından Mina TAVUKÇU

-Sözlük Tasarımı yarışmasında 2/B sınıfından Mustafa YAZICI, 3/C sınıfından ELif Zeren CİN, 4/C sınıfından Yaren ÖZBEY

-Afiş Tasarımı yarışmasında 3/B sınıfından Ada ARSLAN dereceye girmeye hak kazanmışlardır. Düzenlenen bir törenle öğrencilerimizin gösterdikleri başarılar ödüllendirilmiştir.

Ock

Öğretmenimiz Eser FIRIL denetiminde öğrencilerimiz spor ve fiziksel etkinlik çalışmalarını yürütüyorlar.

Ock

Anasınıfı öğrencilerimiz etkinliklerle hem eğleniyor hem de öğreniyorlar.

Ock

Kadıköy Belediyesi tarafından Kalamış Atatürk Parkı'nda düzenlenen "Buzzfest" kapsamında öğrencilerimiz kış sporlarını deneyimlediler ve eğlenceli bir gün geçirdiler.

Ara

Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz Meral YAZÇAYIR,Emine EKŞİOĞLU,Selma CEYHAN ve Özgür SADIK rehberliğinde Harbiye Askeri Müzesi'ni gezdiler. Bu gezi ile geçmişte kurulan Türk devletleri ve yakın tarihimiz hakkında bilgi sahibi oldular.

Okulumuz öğrencileri Çedes Projesi kapsamında huzurevi ziyareti yaptılar

Ara

Okulumuzda yapılan etkinliklerden görüntüleri sizlerle de paylaşmak istedik. Öğrencilerimiz sınıf içi etkinliklerde gölge oyununun sahnesini kurup "Hayali" oldular ve Karagöz ve Hacivat'ı arkadaşlarına sergilediler. Bir başka etkinlikte ise kukla yapıp oynattılar.

Ara

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası , 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye’de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır. Bu hafta boyunca öğrencilere yerli mal üretiminin ve tüketiminin önemi anlatılmıştır. Aynı zamanda insanın parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektiği gibi koruması ve dikkatli kullanmasının da önemi vurgulanmıştır. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.

Ara

Nursabah DAŞDELEN Hanımefendinin öncülüğünde yaptığımız drama eğitimi ile öğrencilerimizin

• Fiziksel olarak aktif olmalarını bunun sonucunda da özğencilerimizin fiziksel gelişime yardımcı olmayı,durağan değil, katılımcı olmayı öğrenmelerini
  • Beden dilini kullanmalarını. Duygu ve düşünceleri hem sözel hem de bedensel olarak ifade edebilme yeteneğini geliştirmeyi
  • Kendini ifade etmelerini kolaylaştırmalarını
  • Topluluk önünde konuşma becerisi kazanmalarını amaçlamaktayız.
  • Çekingenliği, tutukluğu atmalarına yardımcı olmayı; özgüveni artırmayı amaçlamaktayız

Ara

Okulumuza uzun yıllar boyunca unutulmayacak hizmetler yapmış olan Selmin YÖN Hanım efendiyi okulumuzun en güzel yerinde, makamında ağırlayarak,İstanbul Valiliği tarafından verilen HİZMET ŞEREF BELGESİ'ni kendisine takdim ettik. Okulumuzda ağırlamaktan  büyük bir mutluluk duyduğumuz ve okulumuzda göstermiş olduğu liderlik ve rehberliğinden minnettar kaldığımız Selmin YÖN Hanımefendiye katkılarından  ve bıraktığı kalıcı izlerden dolayı teşekkür eder sağlıklı ve uzun ömürler dileriz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak, söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu çerçevede okulumuzda Kasım ayı içerisinde okul yürütme komisyonu kurulmuş, tüm sınıflarda "Bilen Oturur" etkinliği yapılmış, sözlük kapağı tasarımları yapılıp panolara asılmış ve klasik eser okumalarında "Ömer Seyfettin Seçme Hikayeler" kitabı okunmuştur.

Kas

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda düzenlenen anma töreninden görüntüler. Sevgi, saygı ve özlemle...