İSTANBUL / KADIKÖY - Ihsan Sungu İlkokulu

Mrt

Bu hafta okulumuzda "12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü" & "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" töreni düzenlendi. İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan öğrencilerimize başarı belgeleri verildi.

Mrt

Her yıl Gençlik ve Spor  Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Sportif Yetenek Tarama Programına bu yıl da 3. sınıf öğrencilerimiz katılım gösterdi. Bu program; öğrencileri sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukların tespit edilerek spor branşlarına yönlendirmek amaçlamaktadır.

Mrt

Öğrencilerimiz bu ayki gezi programı kapsamında Florya Atatürk Deniz Köşkü ve İstanbul Akvaryum'u gezip görme, tanıma fırsatı buldular.

Mrt

Okulumuzda "Okul Öğrenci Meclisleri" etkinlikleri kapsamında Şubat ayının teması olan "Öğretmen Değişimli Masal Saati" etkinliği düzenlendi. Öğretmenlerimiz kendi sınıflarından farklı bir şubede öğrencilere masal okudular.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Ocak ayı etkinliği "Dede Korkut Hikayeleri"ydi. Öğrencilerimiz Dede Korkut Hikayeleri'ni okudular ve bu hikâyelerden hareketle yeni bir hikâye yazdılar. Bu tema altında düzenlenen yarışmada 2-C sınıfından Elif İnci Güven adlı öğrencimiz Kadıköy ilçe 2.si oldu. Okul içindeki yarışmada dereceye giren üç öğrencimiz için ödül töreni düzenlendi.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında öğrencilerimiz deyimler ve atasözlerinden yola çıkarak maket ve resim çalışmaları yaptılar. Öğrencilerimizin çalışmaları okul içerisinde sergilendi.

Şbt

Tüm öğrencilerimiz ortak belirlenen vakitte "Okuma Saati" etkinliğine katıldılar. Öğrencilerimiz yanlarında getirdikleri veya sınıf kitaplıklarından aldıkları kitapları okurken öğretmenleri de onlara eşlik etti.

Şbt

Anasınıfı sabah grubu öğrencilerimizin, öğretmenleri Hediye Baydar eşliğinde birinci dönem gerçekleştirdikleri aktiviteler ve katıldıkları etkinliklerden bazı görüntüleri sizlerle paylaşmak istedik.

Ock

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim öğretim yılı 1.Dönem Karne Dağıtım Töreni; okul Müdürümüz  sayın Hasan ARSLAN Bey ve müdür yardımcımız İlksen DiREK Hanımın katılımıyla gerçekleştirildi.

Karnelerini okul müdürümüz,müdür yardımcımız ve öğretmenlerimizin elinden alan öğrenilerimiz sevinç ve neşe içerisinde 15 günlük ara tatile girdiler.

Ock

Dönemin ilk karnesi öncesi okullarda öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlerle geçirmelerinin teşvik edilmesi için bakanlığın belirlediği "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" nda okulumuzda hafta boyunca etkinlikler düzenlendi.  Bu kapsamda öğrencilerimizin bir bölümü  "Buzzfest" te eğlenirken, bir bölümü sinemada güzel vakit geçirdiler. Bazı sınıflarımız da "Müze Gazhane" ye düzenlenen gezilerde eğlenceli ve öğretici aktivitelere katıldılar.

Ock

Dönemin ilk karnesi öncesi okullarda öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlerle geçirmelerinin teşvik edilmesi için bakanlığın belirlediği "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" nda okulumuzda hafta boyunca etkinlikler düzenlendi. Öğrencilerimiz bu kapsamda Ebru Sanatını öğrendiler, sınıflarında eğlenceli oyunlar oynayıp,yarışmalara katıldılar.

Ock

Değerlerimizi gelecek nesillere aktararak kültürümüzü yaşatmanın önemli bir parçası olan geleneksel oyunlar okul bahçemiz ve koridorlarında öğrencilerimizin keyifli vakit geçirmesine katkıda bulunuyor. Geleneksel oyunlarımızdan "Karpuzların oldu mu?" ve " Bezirgan başı" oyunlarından görüntüler.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında "Anlamını Bul" ve "Seçilen kelimelerle hikaye yazma" etkinlikleri yapıldı. Öğrencilerimiz yaptıkları etkinliklerle Türkçe kullanma becerilerini geliştirirken aynı zamanda kelime dağarcıklarını da zenginleştirdiler.

Ock

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize yönelik bir "Bilim Gösterisi" düzenlendi. Öğrenciler gösteri boyunca hem eğlendiler hem de yeni bilgiler edindiler.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda yarışmalar düzenlenmiş;

-Hikaye Anlatma yarışmasında 4/A sınıfından Bahar SAYAN ve Duru Zeynep KATAR , 3/B sınıfından Mina TAVUKÇU

-Sözlük Tasarımı yarışmasında 2/B sınıfından Mustafa YAZICI, 3/C sınıfından ELif Zeren CİN, 4/C sınıfından Yaren ÖZBEY

-Afiş Tasarımı yarışmasında 3/B sınıfından Ada ARSLAN dereceye girmeye hak kazanmışlardır. Düzenlenen bir törenle öğrencilerimizin gösterdikleri başarılar ödüllendirilmiştir.